A TOOLPORT GmbH garancia nyilatkozata

Verzió 1.1, 2023.09.05

1. Garancia nyújtó

Ezen garancia nyilatkozat nyújtója a TOOLPORT GmbH, amelyet Dr. Frank Frößler és Jens Schedler ügyvezető igazgatók képviselnek.

Cég székhelye: Gutenbergring 1-5, D-22848 Norderstedt.

Cégjegyzék: HRB 8223 KI.

Cégbíróság: Amtsgericht Kiel.

2. Garancia jogosult

A vevő fogyasztóként (a német Polgári Törvénykönyv, BGB § 13) jogosult a garanciára a 3. pontban felsorolt termékek tekintetében.

3. Garancia tartalma

A TOOLPORT GmbH a következő garanciákat biztosítja a jogosult részére:

a) az általa értékesített sátrak I. mellékletben meghatározott PVC tetőponyváira tartóssági garanciát.

b) a ponyva csarnok EVEREST PRIME PLUS, mezőgazdasági sátor HIGHLANDER PRIME PLUS, konténer sátor CONTOP termékek rudjaira 10 év átrozsdásodási garanciát.

Ettől a garanciától függetlenül a TOOLPORT GmbH vásárlóját, mint fogyasztót a törvényes jogok korlátozás nélkül megilletik.

4. Garancia időtartama és kezdete

A fenti 3. pont a) bekezdése alapján, a Melléklet I.-ben felsorolt PVC tetőponyvákra vonatkozó garancia 3 vagy 5 év. A 3. pont b) bekezdése alapján, a garancia 10 év. A megfelelő garancia az áruk első szállításának időpontjával kezdődik, melyet TOOLPORT GmbH nyújt a fogyasztó részére.

5. A garancia terjedelme

A garancia a következőket foglalja magában:

a) a fenti 3. pont a) bekezdésében felsoroltak vonatkozásában csere PVC tetőponyva ingyenes kiszállítását vagy ingyenes szakszerű javítását a TOOLPORT GmbH választása alapján.

b) a fenti 3. pont b) bekezdés tekintetében az átrozsdásodás legkorábban akkor tekinthető bekövetkezettnek, amikor akut műszaki intézkedésekre lenne szükség a fenyegető teljes átrozsdásodás megakadályozására vagy a sátor közlekedésbiztonságának biztosítására, mert a belülről kifelé irányuló korrózió már ilyen mértékű. Az átrozsdásodás nem áll fenn ezen nyilatkozat értelmében, ha a vázon csak külsőleg látható rozsdásodás kezdődik. A garancia a TOOLPORT GmbH által ingyenesen szállított pótrudakra terjed ki.

c) a garancia valamennyi esetében a TOOLPORT GmbH által a szállítási költségek vállalását tartalmazza; a sátor felállításának és leszerelésének esetleges költségei a garanciára jogosultat terhelik. A garancia igény minden esetben feltételezi a sátor helyes felállítását a statikai számításoknak és az összeszerelési útmutatónak megfelelően, valamint a megfelelő felületen történő normál használatot.

6. Garanciák kizárása

A garancia nem terjed ki a fűzőlyukakra, cipzárakra, szellőzőablakokra, rögzítő hevederekre és túl szoros pántokra, valamint a varratokra. Szintén nem tartoznak a garancia hatálya alá az erőszakos behatásokból, és/vagy változtatásokból és/vagy önálló finomításból és/vagy helytelen használatból adódó károsodások. A garancia nem érvényes deformációkra vagy súrlódás miatt keletkező anyagkopásokra. Kivételt képeznek még az olyan károk is, amelyeknek okai konstrukciós hibákra vagy gyártási hibákra vezethetők vissza. A talajjal való érintkezés okozta sérülések, szakadások, repedések, lyukak és elszíneződések szintén nem tartoznak a garancia körébe.

7. Garancia igény érvénytelenné válik

A garancia igény érvényét veszíti, ha a javításokat vagy eljárásokat olyan személyek végzik, akiket a TOOLPORT GmbH kifejezetten nem hatalmazott fel erre írásban. A garancia szintén teljes mértékben érvényét veszíti, ha csak egyes garanciális feltételek nem teljesülnek, amelyek a garancia feltételek között szerepelnek.

8. Garancia igény és bejelentés

A kárt helyreállítását kizárólag a TOOLPORT GmbH vagy általa engedélyezett vállalat végezheti. A garancia igény előfeltétele, hogy a jogosult írásban értesíti a TOOLPORT GmbH-t az esetről, és kérésre a TOOLPORT GmbH számára megfelelő fényképeket küldj a garanciaigény ellenőrzéséhez. A TOOLPORT GmbH összes kérdésére teljes és igaz válaszokat kell adni.  A garancia igényléséhez szükséges, hogy a vásárló a sátor összes alkatrészét megőrizze a TOOLPORT GmbH számára a garanciaeset végleges rendezéséig. Az esetleges további igények, különösen a sátor jelenlegi értékének megfelelő kártérítés vagy olyan károk megtérítése, amelyek nem közvetlenül kapcsolódnak a PVC tetőponyva károsodásaihoz, kizártak.

9. Alkalmazandó jog

A garancia igények érvényesítéséhez német jogot kell alkalmazni.

Melléklet I.:

Termék nevePonyva típusaPonyva - garancia idő - évekbenÁtrozsdásodási garancia - években
Ponyva csarnok EVERESTPRIMEtex 2300510
Mezőgazdasági sátor HIGHLANDERPRIMEtex 2300510
Ponyva csarnok OUTLANDERPRIMEtex 23003/
Konténer sátor PVCPRIMEtex 2300
510
Konténer sátor PEPE 1400/10
Ponyva csarnok WIKINGERPRIMEtex 2300
3/
Takarmánytároló sátor PREMIUM PLUSPRIMEtex 2300
3/
Ponyvagarázs WIKINGERPRIMEtex 2300
3/
Takarmánytároló sátor BASIC PLUSPRIMEtex 2300
3/
Ponyvagarázs PROFESSIONAL PVCPRIMEtex 23005/
Takarmánytároló sátor PROFESSIONAL
PVC3/